Oto Onarım

Marş Kömürü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır?

Marş kömürü biten araba nasıl çalıştırılır? sorusunu eminim ki merak ediyorsunuzdur. Marş kömürü, aracınızın çalışması için olmazsa olmazdır. Bu yazımızda sizlere marş kömürü bittiği nasıl anlaşılır? gibi sorulara ve marş kömürü arızası hakkında merak edilenleri anlatacağız. Öncelikle arabanın marş kömürü biterse ne olur? sorusuna yanıt verelim.

🔋Marş Kömürü Biterse Ne Olur?

Marş kömürü biten arabalarda, aracınızın kontağını açtığınızda ne kadar kontağı çevirirseniz çevirin aracınız marş basmayacaktır. Arabanın marş kömürü biterse, arabanızda elektrik olacaktır fakat aracınız hiç bir şekilde kontak çevirme ile veya start-stop düğmesine basmanıza rağmen çalışmayacaktır.

Arabanın marş kömürü biterse, aracınızda elektrik olması normaldir. Bu durumda arabanızı daha fazla zorlamadan itme yolu ile hızlandırıp vurdurarak çalıştırmanız tek yöntemdir. Bu şekilde aracınızı çalıştırın ve en yakın oto elektrikçiye gidip marş kömürünüzü değiştirin.

Marş Kömürü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır? sorusuna geçmeden önce marş kömürü bitmesi nasıl anlaşılır? sorusuna yanıt verelim.

Marş Kömürü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır

Marş Kömürünün Bittiği Nasıl Anlaşılır? 🛢️

Arabanın marş kömürü bitmesi, artık aracınızın kontak çevirseniz dahi çalışmayacağı anlamına gelmektedir. Peki marş kömürü bitmesi nasıl anlaşılır? bunu biraz detaylandıralım.

1- Aküyü Voltajını Kontrol Edin

Marş kömürü biten arabaların çalıştırılması, standart çalışmalardan farklı olacaktır. Marş kömürünün bitip bitmediğini anlamak için öncelikle aracınızın aküsünü kontrol ediniz. Akünüz normal bir şekilde aracınızın elektriğini sağlıyor, farlarınızın ve teybinizin çalışmasına etki ediyor ise sorun marş kömüründendir.

2- Elektriksel Sorunları Kontrol Edin

Aracınızın elektriksel sorunu olup olmadığını basit bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Akünüzün üzerindeki yeşil ışık yanıyor ise, aracınızın aküsünün dolu olduğunu anlayabilirsiniz. Bu dolulukla beraber aracınızın farları yanıyor ise ve teybinde bir sorun yok ise aracınızın kontağa giden elektrik aksamını kontrol ederek herhangi bir zarar görüp görmediğini tespit edin.

Okudunuz mu?  Airbag Fault Ne Demek - Muayeneden Geçer mi?

3- Kontak Çevirmeye Tepki Vermiyor.

Aracınız kontağı çevirmenize rağmen marş almıyor, marş konusunda hiç bir tepki vermiyor ise marş kömürü bitmesi çok yüksek ihtimaldir. Aracınızın aküsünün normal bir şekilde çalıştığını görüyorsunuz ve aracınız sadece marşa basmıyor ise marş kömürü bitmiştir. İkinci bir alternatif olarak da marş dinamosu arızası ortaya çıkmış olabilir. Aracınızı aşağıdaki yöntemi uygulayarak çalıştırdıktan sonra en yakın oto elektrikçiye girmeniz gerekmektedir.

Marş Kömürü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır?⚡

Marş kömürü biten arabayı çalıştırmak için öncelikle aracınızın marş kömürü bitip bitmediğini anlamanız gerekir. Arabanızın elektriksel veya diğer başkaca bir motor arızası yok ise yukarıda bahsettiğimiz adımları takip ederek kontrollerinizi sağlayın.

Marşa basmanıza rağmen aracınız çalışmıyor fakat oto elektriğiniz var ise, aracınızın marş kömürü bitmiş olması olağandır. Bunu anlamanız için öncelikle kontağı çevirin, eğer araba tepki vermiyor ise aşağıdaki adımları uygulayın. Marş Kömürü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır?

  • Arabanızın kontağını açın
  • Arabanızı park pozisyonundan çıkarın.
  • Aracınız düz bir alanda ise veya yokuş aşağı ise öne doğru ikinci vitese atın
  • Aracınızı bir yardım alarak itekleyin ve hızlandıktan bir süre sonra aracınızın debriyajından ayağınızı bir anda çekin ve aracınızın marş kömürü bitti ise ve başka bir sorunu yok ise çalışacaktır.

Aracınız eğer yokuş yukarı ise aracınızı geri vitese takıp vurdurma yapabilirsiniz.

Marş Kömürü Biten Araba Nasıl Çalıştırılır? ve marş kömürü hakkında merak edilenleri bizlere YORUM YAP kısmından iletebilirsiniz. Aynı zamanda marş kömürü değişimi fiyatları hakkındaki makalemizi de okumanızı öneririz.

YouTube video

Yazıyı puanla
[Toplam: 0 oy

Ahmet Ulus

Araç Bakım Uzmanı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu